Er zijn meerdere specialisten verbonden aan het Instituut voor Geschillen.

drs. Martine Groen

Martine Groen is de oprichter van het Instituut voor Geschillen.

Met haar achtergrond als BIG-geregistreerd psycholoog / psychotherapeut werkt zij als relatie- en gezinstherapeut en is zij lid van diverse beroepsverenigingen. Martine is specialist in het behandelen van een Posttraumatische stressstoornis.

Gedurende 10 jaar heeft Martine Groen gewerkt in zogenaamde post-war situaties in voormalig Joegoslavie en Zuid-Afrika.

Op grond daarvan heeft Martine trainingen ontwikkeld voor professionals in het verwerken van geweld en het leren hanteren van conflicten.

Drs. Ruben Schrameijer

Afbeelding Ruben SchrameijerBIG-geregistreerd GZ-psycholoog.

Begonnen in de acute psychiatrie in Amsterdam, en later in New York, heb ik veel gewerkt met crises, psychotische stoornissen en ernstige persoonlijkheidsstoornissen. De afgelopen jaren werk ik bij een bekende polikliniek waar ik psychotrauma, angst- en stemmingsstoornissen behandel.

Daarnaast ben ik bedreven in het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek. Ik werk aan de hand van de cognitieve gedragstherapie, EMDR en technieken uit de specifieke persoonlijkheidsbehandelingen schematherapie en dialectische gedragstherapie.

Mijn uitgangspunt; jij bent de regisseur van je eigen leven. De therapie duurt zo kort als het kan en langer als het moet. Meer weten? Bezoek dan De PSY

drs. Mar Hustinx

Mar Hustinx

Met een afgeronde opleiding Pedagogiek/Andragogie, Methodologie, lichaamsgerichte therapie én een opleiding tot Systeemtherapeut is Mar Hustinx een veel gevraagde specialist.

Zij heeft dan ook vele functies bekleed bij ondermeer het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg, het OLVG in Amsterdam en bij de Bestuursacademie Nederland. Mar Hustinx is als freelance trainer verbonden bij het Instituut voor Geschillen.

In haar trainings- en coachingswerk richt Mar zich op het tackelen van niet functionele tegenstellingen en inzet van persoonlijke kracht en kwaliteit. Daarnaast focust zij zich op  het overbruggen van weerstand en tegenwerking en het benutten van verbondenheid, eigenheid en creativiteit.

mr. Paul Kuijpers

Mr. Paul Kuipers

In de jaren 90 was Paul Kuijpers directeur van Politiek Cultureel Centrum De Balie in Amsterdam.

Op dit moment is hij actief als adviseur in politieke, bestuurlijke, cultuur en maatschappelijke vraagstukken.

Paul Kuijpers is tevens auteur van het boek ‘De Staat der Nederlanden’ en van ‘Rooksignalen’ (uitgegeven bij Uitgeverij de Balie).

Op dit moment is hij verbonden als adviseur voor het project Onderwijs = Cultuur in Eindhoven en werkt hij als adviseur bij het Instituut voor Geschillen.

drs. Anna Hinze
Anna HinzeAnna Hinze, eigenaar van Anna Hinze Coaching, is van huis uit psychiater en BIG-geregistreerd psychotherapeut. Zij startte haar coachingspraktijk in 2000, aanvankelijk in combinatie met haar psychotherapiepraktijk, inmiddels werkt zij nog uitsluitend als coach, trainer en docent. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogopgeleide professionals met complexe en/of leidinggevende taken.

 

Anna begeleidt hen in hun persoonlijke ontwikkeling en in het  leidinggeven aan zichzelf en anderen, zowel individueel als via een cursus strategisch leiderschap voor vrouwelijke artsen die zij samen met een collega ontwikkelde. Naast burnout preventie en het bevorderen van kwaliteit van leven, zet zij zich in om een bijdrage te leveren aan een gezonde werkcultuur. Daartoe begeleidt zij ook intervisiegroepen, onder andere in opdracht van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.

Verder geeft zij workshops in zelfsturing en stressmanagement bij de RINO, een post-doctoraal opleidingsinstituut, waar zij ook gastdocent is bij een coachingsopleiding. Zij verweeft haar kennis van de neurowetenschappen in “coaching your brain”.

Anna Hinze is lid van de ICF , NOBCOEMCC , NLI  en de APA.

 

Geertje Walravens

Geertje WalravensGeertje Walravens is maatschappelijk assistente, relatie- en gezinstherapeute, groepstherapeute en Emotionally Focused Therapeute (i.o).

Zij is door de Belgische Vereniging voor relatietherapie, gezinstherapie en systeeminterventie erkend als supervisor en opleider.

Geertje Walravens is verbonden aan het IPRR, opleidingscentrum te Mechelen en andere diverse opleidingscentra en is werkzaam als psychotherapeute in de groepspraktijk, Centrum voor Psychotherapie en Consulting.

 

Secretariaat
Het secretariaat is op de woensdagochtend in de oneven weken telefonisch bereikbaar voor vragen, afspraken en overige informatie.