Samen met drs. Anna Hinze geeft Martine Groen op vrijdag 18 november 2011 een masterclass over situationeel leidinggeven die speciaal bestemd is voor hoog opgeleide professionals zoals medisch specialisten, advocaten, notarissen en andere professionals met complexe en/of leidinggevende taken.

 

Deze masterclass maakt deel uit van een serie masterclasses van Anna Hinze, eigenaar van Anna Hinze Coaching, en zijn bestemd voor hoogopgeleide professionals.

 

Met nieuwe ogen

 

Een serie masterclasses ter bevordering van veerkracht, creativiteit, flexibiliteit

 

Waarom deze masterclasses?

 

Uit onderzoek blijkt dat onze gevoelens over gebeurtenissen sterk worden beïnvloed door onze interpretatie van wat er om ons heen gebeurt. Het verhaal dat we onszelf vertellen, ons ‘camerastandpunt’ bepaalt of we ons machteloos voelen of juist mogelijkheden zien.

Werkdruk, een overvloed aan informatie, politieke veranderingen en bezuinigingen -zaken waar we geen of maar gedeeltelijk invloed op hebben- brengen stress met zich mee. Daardoor kunnen we steeds meer gefocust raken op korte termijn taken en oplossingen. Ons blikveld wordt kleiner en dat heeft natuurlijk gevolgen voor hoe we ons voelen en voor de sfeer thuis en op het werk. Emoties zijn namelijk zeer besmettelijk.

 

Deze masterclasses bieden de gelegenheid om je blikveld weer te verruimen en  meer mogelijkheden te ontwikkelen om veerkrachtig en creatief te blijven. Je kunt letterlijk ervaren dat er meer kanten aan een verhaal zitten. Je krijgt meer zicht op wat je belangrijk vindt en waar je wèl invloed op kunt en wilt hebben.

 

Camerastandpunt: verschillende experts

 

Iedere masterclass in deze serie is ontwikkeld samen een expert op hun gebied. Door de verschillende invalshoeken wordt je geprikkeld om je ‘camerastandpunt’ te veranderen, waardoor je minder vast blijft zitten in je eigen verhaal.

 

Alle masterclasses worden theoretische onderbouwd maar hebben vooral een hoog ervaringsgehalte. Iedere masterclass heeft een ander thema.

Als je ze allemaal volgt wordt niet alleen je verstand maar ook je creatieve kant uitgedaagd. Je zintuigen worden ingeschakeld , je bent  even los uit je dagelijks bestaan en je leert je koffers met verhalen op te diepen en te gebruiken. Je gaat ervaren hoe je verschillende kanten van jezelf kunt inzetten in communicatie en je leert je problemen anders te bekijken. Ook situationeel leiderschap en de poëzie van werken vanuit waarden komt aan bod.

 

Masterclass situationeel leidinggeven

Met Martine Groen, expert op het gebied van systeem interventies zal de masterclass gaan over situationeel leidinggeven in groepen of afdelingen die door omstandigheden uit hun evenwicht zijn geraakt.

 

Deelnemers krijgen inzicht in de wijze waarop het systeem ontwricht lijkt. Zij leren reflecteren  over de wijze waarop zij weer beweging kunnen krijgen in de interacties, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om een andere balans te vinden.

 

Inhoud

In de systeemtheorie wordt gekeken naar de verhoudingen, de gedragingen en de krachtenvelden die zorg dragen voor het evenwicht. Bij veranderingen en conflicten is er sprake van ontwrichting van dat evenwicht.

 

Doel

In deze masterclass wordt gekeken naar diverse groepsprocessen in organisaties. Na reflectie en analyse vanuit de systeemtheorie over diverse oorzaken dat een systeem uit evenwicht kan raken bespreken we mogelijke interventies:

Welke situationele leidinggevende kwaliteiten zijn er nodig om in spannende groepsprocessen de juiste maatregelen te nemen? Wat zijn de mogelijkheden om beweging te creëren en zo de balans te herstellen? Of processen die te traag verlopen te versnellen? Hoe kunnen we tot oplossingen komen die nieuwe systemen mogelijk maken?

 

In deze training worden inleidingen over de systeemtheorie afgewisseld met vaardigheidsoefeningen en casuïstiek.

 

Voor wie

Medisch specialisten, advocaten, notarissen en andere professionals met complexe en/of leidinggevende taken.

 

Datum en prijs

  • vrijdag 18 november 2011
  • prijs: € 295,00
  • deelnemers: minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers
  • locatie: prachtige locatie in centrum van Amsterdam

 

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor deze workshop dan kunt u een email te sturen naar bureau.groen@tiscali.nl onder vermelding van uw naam en contactgegevens.

 

Klik hier voor meer informatie over deze serie masterclasses en voor het inschrijven..   

 

Masterclass Situationeel Leidinggeven
Getagd op: